Fradrag på håndværker ved køb af privat alarm...

Du kan få håndværkerfradrag, når du anskaffer en tyverialarm...

I år 2018 blev det vedtaget, at håndværkerfradraget også kan bruges til installation af tyverialarm. Med finanslovsaftalen for 2018 mellem regeringen og Dansk Folkeparti er BoligJobordningen gjort permanent. Det sker for at ”lette hverdagen for familierne og reducere omfanget af sort arbejde”. Fradraget omfatter håndværkers arbejdsløn inden for bestemte ydelser for både hjem eller fritidsbolig, herunder bl.a. sommerhus. 

Du får et fradrag på 12.000 kr. pr. person pr. år for arbejdsløn til forskellige håndværksmæssige ydelser. Du får fradraget med tilbagevirkende kraft. Som noget nyt i 2018 er installation af tyverialarm også indberattet i fradraget, så det bliver billigere at installere tyverialarm i både private hjem og fritidsboligen. Det betyder for eksempel, at hvis installation af en alarm tager 5 timer for en tekniker, vil det samlet koste ca. 2.800 kr. at få installeret tyverialarm. Dette beløb får du ikke trukket skat af. Tiden, som teknikeren bruger på installation, varierer afhængigt af, om du vælger en stor eller en lilletryghedspakke, og om du vælger et trådløst system, eller om der skal trådføres med ledninger i boligen. Fradraget indbefatter alle slags tyverisikring og kan også omfatte samlede tryghedspakker, hvor du for eksempel vælger videoovervågning og/eller temperatur- og lysstyring med i købet og installationen af tyverialarmen.

Din FRADRAGSsats afhænger af tre skattesatser
Der er her tale om kommuneskatten, sundhedsbidraget og kirkeskatten. Disse skatteprocenter skal du bruge for at kunne beregne præcist, hvor meget du sparer gennem skatten. 

Indberetning til skat
Fradraget skal indberettes til SKAT og tilføres forskudsopgørelsen. I rubrik 460 indtaster du installationsomkostningerne (kun omkostninger for håndværkerens arbejdsløn) og klikker "BEREGN" og "GODKEND" for at registrere fradraget.  

Du kan måske også spare penge på forsikring
Da en tyverialarm mindsker risikoen for indbrud, er en alarm meget velanset hos mange forsikringsselskaber. Tag en snak med dit forsikringsselskab, som muligvis kan give større besparelser på din indboforsikring, hvis du installerer alarm. Vær dog opmærksom på betingelserne i aftalen, da nogle forsikringsselskaber kræver, at alarmen er sat til HVER gang, huset forlades. Hvis uheldet er ude, og der er indbrud, mens alarmen er slået fra, kan du risikere, at forsikringen ikke dækker 100 procent, som de ellers ville gøre. 

Kontakt os i viskabertryghed.dk, og lad os tage en snak om, hvilke besparelser og fordele du kan få ved at installere tyverialarm. Vi er naturligvis også altid klar til at give en pris for tyverialarm til dit hjem og fritidsbolig - eventuelt i kombination med videoovervågning.

Kontakt os her

 

 

 

Vil du gerne vide mere, så læs også...

© 2023 Viskabertryghed.dk