Sikring af sommerhuset

Nu kommer vi ind i en sæson, hvor sommerhusene ofte ofte står tomme i længere perioder. Dette betyder desværre også, at højsæsonen for indbrud i fritidsboliger er startet. Det er nemt for tyvene at bryde ind, og de kan arbejde i fred. Derfor er det ikke blot de umiddelbare værdigenstande, tyvene går efter, men her står selv hvidevarer, ovne og lamper for skud, da de har god tid til at finde og tage de ting, der har værdi. Du får her nogle råd til, hvordan du sikrer dit sommerhuset bedre. Nogle tiltag er sikrere og mere effektive; såsom alarm, overvågning og opmærksomme naboer. Andre ses mere som idéer til, hvordan du kan indrette dig inde og ude for at få sommerhuset til at se uinteressant ud eller at gøre det svært for tyvene at bryde ind. 

Små tiltag kan måske gøre en forskel... 
I de perioder, hvor du ikke er i sommerhuset, er det en god ide at fjerne alle værdier. Indbrydstyve tjekker gennem døre og vinduer, om der er noget interessant at stjæle. Træk gardiner og persienner fra, og lad skabe stå åbne, så tyvene kan se, at der intet er at komme efter. 
Du kan selvfølgelig ikke fjerne brændeovnen og hvidevarer, men ved at spærre indkørslen med en bom eller kæde, kan du gøre det sværere for tyven at komme tæt på med bilen, så han ikke kan holde sig skjult, mens han fjerne tyvekosterne. Forstærk dine karme på døre og vinduer, tilføj dobbeltlås på døre og sørg for at låse vinduer og døre, så det bliver ekstra svært at bryde ind. Vi anbefaler også at sætte hængelås på skuret udenfor, så tyve ikke kan komme til at bruge dine redskaber som værktøj til at bryde ind i dit sommerhus. Det er altid en god idé at have en aftale med naboerne om, at I holder øje med hinandens huse. 

Sikring med tyverialarm minimerer risici
Langt de fleste indbrud sker ved, at døre og vinduer bliver brudt op (kilde: Det Kriminalpræventive Råd). Foruden at sørge for, at karme på vinduer og døre er solide og stærke, kan alarmsensorer ved både døre og vinduer være effektive! De registrerer, når der sker noget med vinduet eller i rummet og sender en besked direkte til dig, og eventuelt din nabo og/eller kontrolcentral. Alarmklistermærker på vinduer, døre og postkassen for enden af indkørslen viser indbrudstyve, at her er sikkerheden i fokus. Se vores alarmpakker til sommerhuse her.

Vi anbefaler dig at have en indvendig sirene i dit sommerhus, da den høje lyd stresser tyvene og skræmmer dem fra at gå videre med indbruddet. En udvendig sirene kan også være en god investering i at sikre dit sommerhus og dine værdier heri. Dog skal du være opmærksom på miljøkravene (højst 3 minutters lyd).  
Vi har god erfaring med at bruge videokameraovervågning koblet sammen med en tyverialarm. Ser indbrudstyvene, at der er et videokamera i huset, har det en afskrækkende effekt, da kameramaterialet kan bruges som bevismateriale og kan være afgørende for politiets efterforskning af indbruddet. Fordelen ved kameraovervågning er også, at du via appen på mobilen altid kan følge med i, hvad der sker i sommerhuset, og om alt ser ud til at være, som det skal. Appen til mobilen er en del af viskabertryghed.dks alarmpakker). Se et udvalg af vores kameraer her. 

Et ofte set mønster for indbrudstyve er, at de i tiden inden indbruddet bevæger sig rundt i sommerhusområdet for at spotte de huse, som kan give gevinst. Med et udendørs videoovervågningskamera kan du få skarpe billeder af al færden uden for huset. Hvis du ser en bil holde udenfor, kan du selv om natten få gode billeder af bilen, nummerplader og personer, som færdes inden for videokameraets rækkevidde. Det giver dig mulighed for at reagere, inden de bryder ind.   

Har du et sommerhus med mange værdier, kan tågesikring være den bedste løsning for at sikre mod indbrud. Tågesikring har nemlig en præventiv effekt, da tågen gør dett umuligt for tyven at gennemføre et indbrud. Tågesikring er også velset af forsikringsselskaber og kan give besparelser på din forsikring.  

Fordelene letter din hverdag... 
Med en tyverialarm får du ikke blot en sikring mod tyveri, men du kan også holde øje med temperaturen i sommerhuset direkte fra din mobiltelefon. Det er der mange fordele ved. Du kan tjekke om varmen er slukket, mens I er væk, og hvad temperaturen er, når I skal bruge huset. Det er også muligt at koble lysstyring til tyverialarmen, så du via mobilen kan styre lyset i sommerhuset. Det kan også være en fordel, hvis du ønsker, at sommerhuset skal se beboet ud - og på den måde afskrække indbrudstyve. Flere vil også gerne kunne tjekke op på huset en gang imellem, når det har stået tomt længe. Overvågningskameraerne kan derfor spare dig turen til sommerhuset for at tjekke, om alt er fint.  

Sidst, men ikke mindst - husk forsikringen... 
Tag billeder af de ting, som har værdi - ja. selv køleskab, vaskemaskine og brændeovn. Tag derefter en snak med dit forsikringsselskab, om de dækker indbrud i sommerhuset, og om betingelserne for erstatning er opfyldt med de sikkerhedsforanstaltninger du har gennemført.  

”Vi har mange års erfaring i indbrudsalarmer - og vi kan stå 100 % inde for dem!”

- MICHAEL

MØD VORES TEAM

TRYGHEDSPAKKER TIL PRIVAT

Passer til alle typer boliger i Danmark

Tågesikring

Den ultimativt bedste sikring af dine værdier! Man kan ikke stjæle det, man ikke kan se... Tyveri bliver stort set bliver umuligt med tågesikring. Tyven kan intet se, så tågesikring har en stor succesrate. Det tager blot sekunder, før hele rummet er indesluttet i en tyk tåge, hvilket gør det umuligt at navigere i. Tågesikring er meget anset af forsikringsbranchen både til erhverv og privat, som ofte giver rabat på deres forsikringer, hvis bygningen har tågesikring installeret.  

Tågen er selvfølgelig totalt uskadelig for inventar, mennesker og dyr. 

KONTAKT OS FOR MERE INFO... 

 

© 2023 Viskabertryghed.dk