Valg af kamera

For at finde det kamera, der passer  jer, vil vi foreslå, at I tager følgende punkter med i jeres overvejelser. Det vil gøre det lettere for jer, at finde det  system, som opfylder jeres behov.

  1. Hvor skal kameraet placeres?
  2. Hvor langt skal det kunne se i mørke?
  3. Er det vigtigt med zoomfunktion?

 

Hvor skal kameraet placeres?

Indendørskamera

Stort set alle udendørskameraer kan bruges som indendørskameraer. I så fald du vælger senere at flytte kameraet udendørs, vil kameraet let kunne tilpasse sig, da alle udendørs kameraer har vejrbestandig beskyttelse. 

Vores indendørskameramodel Panovu 360º (DS-2PT3326IZ-DE3) har panoramafunktion og kan rotere efter behov. Herudover har kameraet zoomfunktion, og giver dig præcise og skarpe billeder. Kameraet er velegnet til kontorlokaler, men er ikke så egnet til udendørsbrug.

Udendørskamera

Når du skal vælge undendørskamera, er det en god ide at overveje, hvor det skal placeres. Skal det hænge et "ubeskyttet" sted såsom på en åben gavl eller væg, anbefales turret modellen - vores EXIR dome.

Disse typer kameraer kræver minimum vedligehold og er velegnet til al slags vejr, og det kan bruges indendøre. EXIR dome er det, vi vil kalde et 'all around'-kamera. Hvorvidt du har brug for modellen med 4 eller 8 megapixel, afhænger af, hvor detaljeret et kamerabillede du har brug for.

Hvis du kan beskytte kameraet, f.eks. under et udhæng. anbefaler vi dome-modellen. Under et udhæng kræves et mindre omfang af vedligehold. 

Hvor langt skal det kunne se i mørke?

Alle vores kameraer indeholder IR (infrarød LED), så kameraet også fungerer i helt mørke omgivelser. Der er dog forskel på, hvor langt det kan filme i mørke. Mange af kameraerne har en standardrækkevidde på op til 30 meter fra kameraet. Hvis det skal filme en lang indkørsel, findes kameraerne med 80 meter nattesyn. Det er dog væsentligt ikke at vælge et kamera med 80 meters nattesyn til at overvåge en indkørsel på 25 meter, da man kan risikere at overeksponere/overbelyse det, du ønsker at se i mørke.    

Er det vigtigt med zoomfunktion?

Zoom afhænger af, hvor stor linsen er. Hvis du ønsker at kunne zoome ind på et specifikt område, er det vigtigt at vælge et kamera med rette linsestørrelse. En for stor linse vil zoome for meget ind på det, du ønsker at se, og herved frafalder hele dens funktion, da man ser billedet for tæt på. Snak med din tekniker om, hvilken linse er passende for jer. 

Vi er til for dig...

Kameraer i dag har et væld af funktioner, som man kan vælge at sætte sig ind i eller lade være. Vi er til for at hjælpe dig med at finde kameratypen, som passer til jer. Så du kan altid spørge os til råds. Der er flere ting, du kan overveje - bl.a. ovenstående punkter; hvor stort et område skal du overvåge både om dagen og om natten, er det udenfor eller indenfor I vil overvåge, osv. Det kan desuden være en god ide at forventningsafstemme med teknikeren om, hvor mange penge du vil bruge på projektet. 

Ring - eller skriv til os, hvis du har spørgsmål. 

© 2021 Viskabertryghed.dk